Gratis bellen: 0800 21 013 Gratis offerte: aanvragen

GEREGISTREERD AANNEMER 05 16 10

FAQ

Zal de isolatie niet verzakken na verloop van tijd? Knauf Supafil glaswolvlokken worden onder hoge druk in uw spouw ingeblazen. Hierdoor wordt een stijve glaswolplaat met een densiteit van +/- 35kg/m³ in de spouw aangebracht. Verzakking is hierdoor onmogelijk.  
Wat is het verschil tussen een extensief en een intensief groendak? Een extensief groendak is een groendak met een beperkte substraatdikte. Dit wordt op platte daken toegepast en op hellende daken met een max. helling van 30%. Dit dat noemt men ook een sedumdak omdat de vegetatie hoofdzakelijk bestaat uit sedums of vetkruiden. Knauf Urbanscape zorgt voor een vegetatie van 8 verschillende soorten sedums zodat uw dak er ieder seizoen anders uitziet.   Een intensief groendoek is een daktuin en bestaat uit grassen, kruiden, struiken en zelfs bomen. Dit groendak vraagt enorm veel van uw dakconstructie (balast) Daarom heeft u voor dit type groendak een bouwvergunning nodig.    
Sterven de planten van een groendak niet af bij langdurige droogte?

De substraatvezels van het Knauf Urbanscape groendak houden tot 37l/m² water vast. De planten wortelen in de vocht absorberende substraatvezels waardoor zij in ons klimaat nooit droog komen te staan.

Onze dakconstructie is helemaal niet recht en de ruimte tussen de kepers is verschillend. Kunnen jullie dit ook isoleren?

Moeilijke dakconstructies kunnen wij ook isoleren. Onze isolatie-expert zal eerst bij u ter plaatse komen om de situatie te bekijken en de mogelijkheden met u te bekijken. Wij kunnen de isolatie rechtstreeks tussen de kepers aanbrengen, het dak eventueel uittimmeren en een nieuwe dakconstructie bekomen of we kunnen het dak inblazen met Knauf Supafil.
Wanneer de ruimte nadien niet of nauwelijks gebruikt zal worden kan u er ook voor kiezen om de zoldervloer te gaan isoleren.

Kan mijn huis nog voldoende ademen?

Knauf supafil is een dampopen product waardoor de woning kan blijven ademen.

Kan ik op mijn groendak wandelen? Commoveo paratus voco. Cui refero sagaciter sed wisi. Bene damnum decet genitus quis singularis valetudo.
Kan ik mijn huis over-isoleren? Over-isoleren bestaat niet! Het is alleen heel belangrijk om de woning goed te ventileren.
Hoe kan ik zeker zijn dat mijn volledige spouw opgevuld werd? Bij het inblazen van de spouwmuren is het heel belangrijk dat de uitvoerders het boorpatroon volgens het STS-71 volgen. Dit garandeert een perfecte vulling tijdens het inblazen.
Heb ik een bouwvergunning nodig voor het aanbrengen van gevelisolatie en gevelbekleding?

Hier wordt er een onderscheid gemaakt tussen het isoleren en renoveren van de voorgevel en de zij- en achtergevel. 

Wie isolatie wilt aanbrengen aan de voorgevel en nadien een nieuwe afwerking wil aanbrengen zal normaal gezien een stedenbouwkundige vergunning nodig hebben. Vooral wanneer de isolatie en afwerking een dikte hebben van 10cm. Voor de zij- en achtergevels is dit niet het geval. 

Tip: informeer bij uw gemeente om achteraf problemen te vermijden